2021 - Een nieuwe start voor iedereen. Ook voor mijn website.

Het is er eindelijk eens van gekomen. Na meer dan vijf jaar vernieuwde ik mijn website.

Vijf jaar. Schandalig.

En had ik niet een paar schoppen onder mijn kont gekregen van Frank -de man die mijn eerste website schreef- zat ik nu nog naar hopeloos verouderd werk te kijken.

“Het zijn goeie foto’s”, zei hij, “maar je bent ondertussen wel gegroeid en dat ziet niemand terug.”

BDO_25.jpg

“En trouwens, zeg jij ook niet altijd dat je je richt op commercieel werk in plaats van op evenementen?”

“Ja.”

“Wel, op je homepage staan er zeker 4 fotoreeksen van evenementen. Voor mij ben je dus ook een eventfotograaf.”

“Ja, Frank.”

20191007_FFG2019_©Jeroen Willems_013.jpg
FFG18_32.jpg
BSM18_35.jpg
KH18_93.jpg
BSM18_11.jpg

Nu, pas op, dit betekent niet dat ik totaal geen evenementen meer wil fotograferen. Ik amuseer me nog steeds rot op Filmfest Gent, Autovrij Dagen, Knokke Hippique, …

Maar het is zeker niet mijn hoofdactiviteit. Er lopen namelijk twee -ondertussen niet al te kleine- kapoenen rond waar ik veel te graag mijn avonden en weekends mee doorbreng.

Untitled-1_2.jpg

“Wat doe je dan wel?”

Een (terechte) vraag, die ik heel vaak krijg en waarop mijn antwoord niet altijd even duidelijk is. En ik begrijp waarom.

Ik noem mezelf een commercieel fotograaf.

“Een wat?”

Als je dit benadert vanuit een klantenperspectief, werk ik uitsluitend voor bedrijven en overheden. Business-to-business en al. Meestal is dit antwoord nog steeds te ruim, dus dan vul ik aan door te zeggen dat mijn foto’s vooral gebruikt worden voor websites, communicatiecampagnes, social media, magazines, etc.

Meestal kan ik hier stoppen met mijn uitleg, maar ik wou voor mezelf ook nog even op een rijtje zetten wat ik nu precies doe (en ook heel graag doe).

En dan ben ik een DOP.

Eindelijk, ik kan mezelf een Director of Photography noemen!

Helaas, film en video heb ik nog niet helemaal onder de knie, maar ik kan wel met zekerheid zeggen dat mijn specialiteiten Documentaire,

Hooox_ODB_6.jpg

Object (of product),

Yugen_5.jpg

en Portretfotografie zijn.

Wonderjaren_1.jpg

Ik besef dat ook dit nog ruim is, maar dit zijn nu eenmaal de dingen waar mijn passie mij heen leiden. Mijn idee was om er nog wat dieper op in te gaan, maar iemand zei me dat blogposts niet te lang mogen zijn en dat ze op regelmatige tijdstippen moeten verschijnen.

Dus -tenzij het echt geen kat interesseert, daarvoor dient de “reageer hier” onderaan deze post- volgende keer leg ik uit wat ik precies bedoel met documentairefotografie en waarom ik denk dat ik er goed in ben.

Oh ja. Die iemand was uiteraard ook Frank.

Check misschien ook eens zijn nieuwste avontuur zeker eens hier. Naar het schijnt zijn inkomende linken van externe websites belangrijk voor google.